de 'gulden middenweg'
Door: robin
Blijf op de hoogte en volg robin
15 Maart 2004 | Spanje, Madrid
De 'gulden middenweg'. We zullen zien waar dit naartoe leidt. De protesten deze week zullen in Barcelona in elk geval doorgaan. Deze zaterdag is er een grote demonstratie en ook zijn er enkele kleinere acties gedurende de week. Ben blij dat ook in Nederland een groter deel dan voorheen de troepen uit Irak wil hebben.
Bon. Dat is weer genoeg politiek. Door alle hektiek van dit weekend en doordat ik vorige week geen tijd had om berichten te schrijven, zijn enkele persoonlijke avonturen helaas te weinig beschreven.
Vandaag komt -als alles goed is- mijn vorige huisgenoot terug uit Venezuala. Dat betekent dat ik mijn grote en ruime kamer met een 2 persoonsbed moet verlaten. Een nieuw bed staat gereed in de huiskamer, op een (hoe noem je dat) verhoogd setje planken... Dat is de plek waar de kat meestal ook slaapt. Maar vandaag heb ik haar nog niet gezien, dus ik moet maar kijken als ik zo thuis kom.
Daarnaast is eindelijk de internetconnectie bij mij thuis gerepareerd. Het heeft enkele weken geduurd, maar ik heb nu al drie maal W98 geinstalleerd en eindelijk doet alles het redelijk. Niet helemaal goed overigens, want de harde schijf toont wat gebreken. Een flink aantal clusters zijn kapot en de vorige W98 installatie hield er opeens mee op, toen de c schijf niet langer opvraagbaar bleek te zijn.
Morgen weer een nieuwe kans om dan ook mijn fiets eindelijk te repareren. Ik heb al meer dan 8 weken de fiets van M. in gebruik en zij staat op het punt mij te killen omdat ik hem maar niet terug kan geven.
Daarnaast komt er waarschijnlijk bezoek uit Parijs deze week. G/K. is een beetje moe en heeft zin om er tussen uit te gaan. Heb niet zoveel tijd deze week. Er zijn veel dingen die ik vorige week noodzakelijkerwijs heb moeten laten liggen, maar er valt altijd wel iets te regelen. Zo heb ik deze week een deadline voor een nieuw artikel in Catalaans maar heb deze deadline weten te verzetten met vijf dagen zojuist.
Vandaag heb ik ook een uitnodiging gekregen van de Poolse jongen, die de enige andere van het mannelijk geslacht was tijdens de cursus afgelopen week. Hij viert zijn verjaardag ik geloof dit weekend. Moet nog maar zien of ik ga. Het voordeel van de vorige week is dat ik zoveel nieuwe mensen heb ontmoet, die bijna allemaal buiten Barcelona maar binnen regio Catalinië wonen. Die kan ik dus een voor een gaan bezoeken :)
Kwam trouwens na mijn cursus Spaans (ja, het gaat uitstekend hiermee) twee Gollanders in de kroeg tegen. Was samen met mijn compariña van de cursus een wijntje gaan drinken en zag opeens een Algemeen Dagblad liggen. Tot mijn verbazing zag ik dezelfde analyse terug die ik zaterdag al schreef over de aanslagen in Madrid, Aznar en de verkiezingen. Ben daarom ook zojuist maar eens een beetje wezen surfen en zag dat er meerdere nieuwsbronnen waren in het afgelopen weekend die melding wisten te maken van de manipulatiepolitiek van de PP; hoe zij de aanslagen wilden misbruiken voor politieke winst.
Ben je in Nederland? Vergeet dan niet mee te doen met de buscampagne voor de vluchtelingen in Nederland http://www.askv.nl/zonderpardon/ Als je geen zin hebt, doe het dan voor mij :)