regengekletter - Reisverslag uit Madrid, Spanje van robin - WaarBenJij.nu regengekletter - Reisverslag uit Madrid, Spanje van robin - WaarBenJij.nu

regengekletter

Door: robin

Blijf op de hoogte en volg robin

30 Maart 2006 | Spanje, Madrid

Het weerbericht stemt me niet al te vrolijk: moet ik echt weer terug naar de winter? Hier is er allang lente, en zelfs zomerweer. Niet om je lekker te maken maar de temperatuur is momenteel op zijn aangenaamst alhier.

Nog niet heet, maar lang niet koud, heerlijk Hollands zomerweer dus. s 'Ochtends loop je heerlijk fris met een truitje en zie je bij de metro Britse schooljongeren rondlopen in hun kortste broekjes, terwijl je 's middags lekker in het park -genietend van de zon- je lunch tot je neemt, met half ontbloot borst.

Zo zaten wij afgelopen weekend ook heerlijk in Manressa van het weer te genieten, aan de andere kant van de Montserrat. We waren op bezoek bij vrienden die een heel fijn klein boederijtje bewonen, vlak aan tegen de grens van de grote typische Spaanse huizenblokken.

Zojuist zat ik nog de paksoy uit hun tuin te eten, heerlijk gemixed met verse tomatensaus en rozijnen. Eerlijk, ecologisch, en geplukt met mijn eigen handen.

De zondag besloten we genietend bij een mooi gekraakt huisje uit 1806. Midden op een berg en omringd door uitzicht, hoge bomen en veel groen, hebben we genoten van een ondergaande zon en felle roze-paarse schitteringen.

De zaterdag vertoefden wij ook in heuvels en valleien, maar dan in Santa Colonna. Schapen konden we daar letterlijk tellen, en horen, omdat een gewezen nomaad zijn ronde deed in ons bijzijn. Helaas dat daar nu een weg gaat komen, een heuze 'bypass' van 2 banen breed.

Nu Nederland voor een klein weekje. Ik voel me in een prima stemming om te beseffen wat er gaande is.

• 30 Maart 2006 - 20:46

Fram:

Moet je hierheen komen, tussen de buien door is het wel 18 graden geweest. Mét zon natuurlijk, want zonder meten we maar liever geen temperaturen ;)Wat een geweldig kookidee van jou trouwens. Zo voor de hand liggend, nooit aan gedacht. Klinkt lekker! Weer eens wat anders dan ijsbergsla, hè. cu soon :)

• 30 Maart 2006 - 21:27

Ben:

"What do you mean, why's it got to be built?" he said. "It's a bypass. You've got to build bypasses." (hhgttg) hahaha > tot ziens binnenkort!

robin

Van januari 2004 woonde en werkte ik in Barcelona, eerst als vrijwilliger en daarna bij diverse bedrijven. Daarmee begon ook dit 'dagboek'. Drie jaar later besloot ik terug naar Nederland te gaan voor een korte vakantie om van daaruit naar Istanbul te liften, en te zien wat het leven daar los zal maken. Je vindt tegenwoordig ook meer over mij in het engels: http://robino.wordpress.com