Het wel en wee van het huishouden - Reisverslag uit Madrid, Spanje van robin - WaarBenJij.nu Het wel en wee van het huishouden - Reisverslag uit Madrid, Spanje van robin - WaarBenJij.nu

Het wel en wee van het huishouden

Door: robin

Blijf op de hoogte en volg robin

24 November 2004 | Spanje, Madrid

Er zit beweging in ons huishouden. Mevrouw de Olifant heeft al maanden niets schoongemaakt en doet het ook al tijden zonder toiletpapier. Wij hebben geen zin meer om ook voor haar papier te kopen, en dus doet ze het al tijden met haar haren, vermoeden wij.

Ze is zo smerig dat toen het toilet het niet deed, en ik geen zin had om dat ding om de dag te repareren, dat ze dan haar schijt gewoon laat liggen zonder door te spoelen. Terwijl er gewoon een emmer naast het toilet staat, waarmee je'um ook doorspoelen kan.

Maar goed, mr. de huisbaas heeft met haar een hartig woordje gesproken en naar het schijnt heeft hij haar gezegd mee te werken of op te rotten. Eind goed al goed? Nou, nee. Want we hebben inmiddels alweer tweemaal erop gewezen dat het nu echt haar beurt is om de badkamer schoon te maken en om toiletpapier te kopen.

Zit overigens al een tijdje zonder mobiele telefoon. Toen moeders op vakantie hier was, gingen we even naar de plaatselijke Bijekorf en vervolgens was ik mijn telefoon kwijt. Nu goed, dan maar zonder proberen voor een tijd.

Weg met de stress van de mobiele telefoon, en erachter komen hoe we ons ook alweer wisten te organiseren voor dit tijdperk. En jawel, na twee weken ben ik erg bewust van hoe we ons leven al hebben aangepast op de mobiele telefoon.

Moeders was dus op bezoek. Ik had het er zo druk mee dat ik niets op mijn waarbenjij.nu site gezet had. Wel heb ik een zooi foto's gemaakt, vooral van de eerste dag. Want de volgende dag was die stuk. Hij is nu in NL ter reparatie... Zal de ouderdom wel wezen, want hij hield er gewoon mee op, van de een op de andere dag.

Je kan de laatste serie foto's zien via de bekende url http://www.robinsfotos.tk

robin

Van januari 2004 woonde en werkte ik in Barcelona, eerst als vrijwilliger en daarna bij diverse bedrijven. Daarmee begon ook dit 'dagboek'. Drie jaar later besloot ik terug naar Nederland te gaan voor een korte vakantie om van daaruit naar Istanbul te liften, en te zien wat het leven daar los zal maken. Je vindt tegenwoordig ook meer over mij in het engels: http://robino.wordpress.com