Echt winterweer - Reisverslag uit Berlijn, Duitsland van robin - WaarBenJij.nu Echt winterweer - Reisverslag uit Berlijn, Duitsland van robin - WaarBenJij.nu

Echt winterweer

Door: robin

Blijf op de hoogte en volg robin

20 Februari 2007 | Duitsland, Berlijn

In Barcelona is het veelal saai weer. Het is nooit verrasssend. Altijd schijnt die zon weer en de regen laat zich daar erg weinig zien. Nu is het wel anders voor mij. Ik zit nu in het oosten/ midden van Europa, en het is hier een aangenaam winterweer. Dat was voor mij echt jaren geleden dat ik dat heb mogen proeven.

Nadat ik vorige week van Hamburg naar Berlijn gelift ben, heb ik de volgende dagen fietsend doorgebracht. Heerlijk met een oudewetse fiets van nog voor de Oorlog door Berlijn gesjeesd. Van Oost naar West. En van West naar Oost. Met handschoenen en een sjaal om.

Nu zit ik dan in Potsdam. Dat is een voorstad van Berlijn met een Hollandse wijk. Daar ga ik vandaag ook fietsen met mijn host hier. Ik zit nu bij twee vrienden die ik ken uit Barcelona.

In Berlijn zat ik bij een vriend van een vriend die zo bleek ook bij hetzelfde project zit als ik, http://couchsurfing.com Dat was nog eens een grappige bijkomstigheid.

Morgen dan naar Frankfurt, liftend. Iets meer dan 500 kilometer, maar de beste liftplaats van Berlijn zit hier om de hoek. Aangezien hier de werklui al beginnen om 7 uur met verbouwen van de huizen hieromheen, zal ik ongetwijfeld wel vroeg gaan beginnen.

Voor meer verhalen en vooral foto's van de laatste week, neem dan ook een kijkje op http://robino.wordpress.com

• 20 Februari 2007 - 09:54

Raymond:

Hier weing verandering.

Carnaval is over. Voorjaarsvakantie voor 2/3 Nederland, dus weinig files. De lente is in aantocht. Succes morgen! En plezier

robin

Van januari 2004 woonde en werkte ik in Barcelona, eerst als vrijwilliger en daarna bij diverse bedrijven. Daarmee begon ook dit 'dagboek'. Drie jaar later besloot ik terug naar Nederland te gaan voor een korte vakantie om van daaruit naar Istanbul te liften, en te zien wat het leven daar los zal maken. Je vindt tegenwoordig ook meer over mij in het engels: http://robino.wordpress.com