la maria en de roddelkrant - Reisverslag uit Madrid, Spanje van robin - WaarBenJij.nu la maria en de roddelkrant - Reisverslag uit Madrid, Spanje van robin - WaarBenJij.nu

la maria en de roddelkrant

Door: robin

Blijf op de hoogte en volg robin

05 Maart 2004 | Spanje, Madrid

Vraag ik om een shaggie, krijg ik een brok hash (porro) in me handen gedrukt. Zomaar, voor niets... "Wat moet ik daarmee?", vraag ik nog.. Hij zegt: "je wilt toch een porro, nou hier alsjeblieft. Dit is voor jou".

Ja! Ik ben gestopt! Maar soms wil je even een shaggie. En die vriendin van mijn huisgenote vertelde mij dat een porro een shaggie is.

Vandaag nog niets gerookt. Dat denk ik best vol te kunnen houden.

Er was trouwens een weedbeurs hiero vorige week. Toegang kostte 10 pleuro. En de lucht zag blauw. We waren er niet naar binnen gegaan, maar wel even een kijkje genomen. Ook is er een fantastische hennepkrant die ik in een bar gisteren tegenkwam:

De hele nacht op pad geweest met huisgenote, haar vriend en een vriendin. Was erg gezellig. Maar uiteindelijk wel een beetje dwalend. Ja, zij wist wel een bar die nog open was rond 3 uur. Maar dan moeten we wel de taxi nemen, die er dus 10 minuten over doet om er te komen. En dan ben je boven de berg. En dan.. is er nergens een café open.

Dat kon je dus aanvoelen. Het was donderdag, en niet echt een nacht hier om uit te gaan.

Daarop naar beneden gelopen, over de weg waar voor de verandering nauwelijks auto's rijden. De meest wilde graffiti gespot. Ik moet mezelf herinneren terug te gaan om foto's te maken ervan.

Uiteindelijk toch nog een kroeg annex dixo tegengekomen. Dure bar en goedkope dansvloer. Erg leuk. Was weer eens traditioneel: mensen aanspreken met wat je kan in het Spaans. Dan ontdek je pas hoe makkelijk beginzinnen te maken zijn. Je moet er gewoon bij lachen. Dan vinden ze je meteen aardig.

Dat vinden ze niet bij Wanadoo. Ben vandaag eens bezig geweest om nu dan echt die f*cking connection te repareren. Kan dus geen Spaans en mijn huisgenote laat zich afschepen met: start de computer maar opnieuw op, en dan doet ie het wel. Of (bij de volgende): je moet 24 uur wachten, en dan doet ie het. Ik meen het. Waardeloze wanadon't. Waardeloze router.

Anyway. Ik moet nog maar zien hoe veel ik de komende week achter de computer zal zitten. Er is een integratiecursus die ik moet volgen vanaf maandag 11 uur. Ik heb er geen zin in en zal proberen te spijbelen, op zijn minst om jullie op de hoogte te houden van roddels (roddels?).

• 06 Maart 2004 - 15:53

Thuisfront:

Ik hoor bloepjes als ik je site bezoek.

robin

Van januari 2004 woonde en werkte ik in Barcelona, eerst als vrijwilliger en daarna bij diverse bedrijven. Daarmee begon ook dit 'dagboek'. Drie jaar later besloot ik terug naar Nederland te gaan voor een korte vakantie om van daaruit naar Istanbul te liften, en te zien wat het leven daar los zal maken. Je vindt tegenwoordig ook meer over mij in het engels: http://robino.wordpress.com