spaanse cultuur
Door: robin
Blijf op de hoogte en volg robin
05 Februari 2004 | Spanje, Madrid
Vandaag heb ik aan een Chinees uitgelegd dat het dus Mechieco is, en niet Meksieko. OE(I), OU, UI, AU, EU, kunnen de Spaansen niet. Maar er zijn wel regels wanneer je een C als een K uitspreekt, of als een S. Dit geldt ook voor J en de G. Duidelijk dat ik vandaag mijn eerste bezoek heb gebracht aan de taalcursus. We zitten met zijn 8-en in de les en de lerares is enthousiast, maar is ook duidelijk moe van elke keer les geven aan die mensen die geen woord Spaans kennen. Tijdens en na de les (verder ging er niemand mee naar de kroeg, not yet) ook kennis gemaakt met een portretfotografe uit Nederland, met een eigen (flash)website http://www.nienkeklunder.com/ En ik moet zeggen: er zitten wat bijzondere foto's tussen.
Dinsdag had ik beloofd iets te schrijven over het Barcelona Forum 2004. Dat is een groot forum van de regering van Catalonie, waaraan de centrale regering van Spanje meewerkt. Het zuigt enorm, maar je ontsnapt er niet aan. In de stad vind je overal reclame van ze. In de bar is het embleem gegrafeerd in de glazen. Ga je naar de bib dan vind je reclamezuilen, en door de stad zijn er grote billboards te vinden. Het gaat hier om een forum dat een aantal maanden zal duren en waaraan mensen iets van 20 tot 30 euro aan moeten betalen om deel te nemen. De inhoud van het forum moet je zien als een poging om een brug te slaan tussen het Wereld Economisch Forum en het Sociaal Forum. Maar in feite is het ook een onderdeel van de lokale regering om een nieuw congrescentrum aan de bevolking te verkopen en grote internationale bijeenkomsten en congressen te trekken in de hoop daarmee veel nieuw geld binnen te halen.
Een stuk van het strand verdwijnt hierdoor en veel terrein is "herontwikkeld". Het is in één zin een propagandastunt van de lokale regering om met een sociaal gezicht, asociaal beleid door te voeren. Veel groepen hebben zich hiervan gedistantieerd en hebben hun deelname afgezegd. Eén van de redenen is ook dat de partij van de centrale regering van premier Aznar deelneemt en als voorwaarde heeft gesteld dat er tijdens het forum niet gedebateerd mag worden over bijvoorbeeld Irak en Baskenland. Anyway, ik probeer zoveel mogelijk souvenirs te verzamelen van de propaganda. Ik heb al een boekenlegger :)
Zie ook het vertaalde artikel door Guido:
05 Februari 2004 - 18:49
Libby:
Hoi Robin,
Je begint aadig te wennen daar lijkt me, je bent al meer "daar" dan "hier". Ik zit hier met twee stijve armen van de vaccinprikken, dus typen gaat wat moeilijk (4 down,1 to go). voor de rest schijnt dat hele Senegalgeode niet echt op te schieten, k heb voor de zekerheid nog maar geen tcket geboekt. Afwachten dus. -
10 Februari 2004 - 11:02
Peter: