Waar kan je beginnen - Reisverslag uit Madrid, Spanje van robin - WaarBenJij.nu Waar kan je beginnen - Reisverslag uit Madrid, Spanje van robin - WaarBenJij.nu

Waar kan je beginnen

Door: robin

Blijf op de hoogte en volg robin

08 Juli 2006 | Spanje, Madrid

Waar kan je beginnen, als je weet dat je vier, vijf weken achter loopt en er veel is gebeurd? Bij het begin, of het eind? Het midden dan maar.

Ik zit in me nieuwe huis, vlak bij Arc de Triomf, net boven het grote trommel park. Buiten is er vuurwerk, maar ik woon niet meer bij het strand. Want het is over en voorbij.

Morgenochtend weer wel, lekker met de fiets naar het strand, boekje lezen en daarna langs mijn vaste visvrouw.

Zij weet inmiddels meer dan jullie. Zij weet van het bezoek dat ik gehad heb, niet alleen me moeder is langsgeweest, ook mijn vader heb ik hier een dagje gezien en gesproken. Maar ook weet de visvrouw dat het inmiddels 100% over en uit is met mijn relatie met me chica.

De laatste keer dat ze hier was, 2 weken terug , was een mooie tijd. Een moment van afscheid en afstand. Ze woont nu weer in Bilbao, nieuwe wegen inslaand. Een cursus tuinieren doen. En dat voor een ex-universiteitsdocent ;)

Met mij gaat het naar omstandigheden best goed. Het zat er allemaal al aan te komen, sinds een paar maanden. Het is een mooi proces geweest.

De verhuizing ging niet zo goed. Ik was, nadat ik een salto op het strand had gemaakt, drie dagen thuis 'ziek'. En terwijl ik die tijd had moeten benutten om het huis schoon te maken, liet ik het erbij zitten tot het allerlaatste moment. En dat heb ik toen geweten. What's new?

De verhuizing was erg gezellig, maar niet zo makkelijk. Ik zat tot het laatste moment nog dingen in te pakken. En in plaats van dat ik alles in een dag deed, heb ik er een week over gedaan. De eerste dag was er nog een auto en een vijftal mensen die me hebben geholpen, maar daarna moest ik elke dag teruggaan om spullen op te halen, in de hitte.

Schoonmaken deed ik pas op het laatste moment. En dus nu doet de eigenares moeilijk. Er moet geschilderd worden, en ze is ontevreden over de manier waarop we het parket achtergelaten hebben. Ook wil ze dat ik alle meubels die niet van haar zijn, weg hebben. Oef.

Ze eist ook geld van onze borg. Ik heb gelukkig de helft al terug, en de administrator van het huis staat bovendien vooralsnog aan mijn kant. Maar ik moet nog wel even een strijd voeren om werkelijk tot de laatste cent alles terug te zien.

Daarnaast ben ik deze week met het team van mijn werk naar de bergen gegaan. Twee dagen 'teambuilden'. Het was een geweldige tijd.

We hebben op 2500 meter hoogte gewandeld door de bergen, vlak bij het plaatsje Sort. En de laatste dag zijn we lekker wezen 'raften', in twee grote rubberboten 14 kilometer de wilde rivier af...

• 07 Juli 2006 - 22:47

Brie:

hang in there babe...

• 07 Juli 2006 - 23:32

Thuisfront:

Gewoon doorgaan en optimistisch blijven. Schouders eronder en doe vooral morgen de visvrouw van mij de groeten ;)

• 08 Juli 2006 - 09:37

Fram:

Dat last-minute gedoe zit wel in de familie, hè? Typisch :D
    Ik ben blij dat het naar omstandigheden goed gaat met je, en je moeders wijze raad vooral ter harte nemen! Wie weet wat voor moois er op je pad zal komen :)
    Dikke zoen, Fram.

• 10 Juli 2006 - 04:41

Raymond:

2500 meter....dat is bijna sneeuw. en het water is daar koud. Het is wel een snelle manier om je spullen te verhuizen.

Sterkte verder!

robin

Van januari 2004 woonde en werkte ik in Barcelona, eerst als vrijwilliger en daarna bij diverse bedrijven. Daarmee begon ook dit 'dagboek'. Drie jaar later besloot ik terug naar Nederland te gaan voor een korte vakantie om van daaruit naar Istanbul te liften, en te zien wat het leven daar los zal maken. Je vindt tegenwoordig ook meer over mij in het engels: http://robino.wordpress.com