meer waaiers
Door: robin
Blijf op de hoogte en volg robin
04 Augustus 2004 | Spanje, Madrid
Een aantal bleek reeds uitverkocht, maar in de winkel stonden er nog genoeg. Ik liep snel naar een van die dingen en begon eraan te draaien om te zien hoe je de standaard hoger en lager zet.
Een vrouw loopt direct op me af en ze zegt iets in het Catalaans. Ik denk nog: ze zegt me vast van dat ding af te blijven. Maar chica vertaalt dat ze vraagt of we hem zo willen meenemen, of in een doos. En dat zonder te vragen of we er eentje willen.
We overleggen nog even en de doos is toch wel handig. Het is een vrij groot ding van meer dan een meter hoog, en om zo´n ding helemaal mee te slepen in deze hitte - en zonder een wandelend contactdoos...dat is hellevuur.
Thuisgekomen slaan we eerst aan het eten, alweer een heerlijke salada, alvorens aan het bouwpakket te starten. Als Chica uiteindelijk de onderdelen van het Godspakket uitpakt, zegt ze verbaasd dat er iets niet klopt.
Verschrikt kijk ik haar aan: "Wat dan?"
Chica: "Alle onderdelen zijn dubbel".
En zo hebben we van de ene op de andere dag twee hemelse ventilatoren voor de prijs van een. En ze zijn niet eens tweedehands, maar gloednieuw.
Natuurlijk speelden er wel wat twijfels over de functionaliteit van zo´n ding. Het vreet alektriciteit, en ongeveer tachtig procent van alle elektriciteit komt van de nucleaire centrales hier in Catalonie. Maar als we op de meter kijken, blijkt dat ding minder te eten dan de tv... En het maakt niet bar veel uit in welke stand je het ding zet.
Over rekeningen .. Hoeveel kuub meter water verbuiken jullie in huis? We kregen vandaag een rekening van 30 euro per maand, terwijl we redelijk weinig verbruiken.
Vandaag was er overigens eindelijk een beetje regen in de stad.
04 Augustus 2004 - 22:02
Thuisfront:
Ik gebruik ongeveer 120 kuub water per jaar en gebaseerd op twee personen en voor de prijs van 60 euro per kwartaal.
Krijg dus volgend jaar geld toe;)
Waar blijven mijn foto's?