Lekker fietsen zonder slot - Reisverslag uit Madrid, Spanje van robin - WaarBenJij.nu Lekker fietsen zonder slot - Reisverslag uit Madrid, Spanje van robin - WaarBenJij.nu

Lekker fietsen zonder slot

Door: robin

Blijf op de hoogte en volg robin

25 Augustus 2004 | Spanje, Madrid

Klokslag 11 uur kom ik aan bij mijn school, voor cursus Spaans. Het kostte me minder dan 15 minuten om er te komen -het is vooral heuvelaf fietsen. Dan kom ik erachter het slot vergeten te zijn. A la. Wat een feest.

Teruggaan is een optie, maar ik besluit anders. Geen zin om ruim een halfuur -eerst heuveltje op en dan beneden- te fietsen en loop vervolgens rustig de Ramblas af, met de bici in de hand. Kom ik tot mijn stomme verbazing een Catalaanse Engelstalige krant tegen: "Catalunya Today", http://www.cataloniatoday.info/

Het biedt weinig informatie over Barcelona zelf en bericht veel over buitenlands nieuws. So much for their brilliant name. Het richt zich met name op toeristen, zo lijkt het. Het heeft zelfs een waanzinnig stom rubriekje over de toerist van de dag -elke nieuwe dag een nieuwe toerist, hoe is het mogelijk? Deze toerist besteedde 2000 euro in 5 dagen.

Waar halen ze het geld vandaan? De krant is in elk geval gratis. Ik heb 'm op Plaça Catalunya gelezen. Daar kwam ik er ook achter dat het best wel koud is. Een frisse wind maakte mijn blote armen een beetje rillerig. En toch is het ruim 25 graden. Blijkbaar wen je snel aan de hogere temperaturen hier en als het een beetje frisser is, denk je het meteen koud te hebben. Veel foto's ook gemaakt: http://www.lightofmylife.nl/photo-gallery/Catalunya

Waar is de fiets vandaan? Een kadootje van chica, die ze van zwervers onder de brug had gekocht. Is een oud wrak en moet behoorlijk opgeknapt worden.

robin

Van januari 2004 woonde en werkte ik in Barcelona, eerst als vrijwilliger en daarna bij diverse bedrijven. Daarmee begon ook dit 'dagboek'. Drie jaar later besloot ik terug naar Nederland te gaan voor een korte vakantie om van daaruit naar Istanbul te liften, en te zien wat het leven daar los zal maken. Je vindt tegenwoordig ook meer over mij in het engels: http://robino.wordpress.com