Reizen door Turkije - Reisverslag uit Istanbul, Turkije van robin - WaarBenJij.nu Reizen door Turkije - Reisverslag uit Istanbul, Turkije van robin - WaarBenJij.nu

Reizen door Turkije

Door: robin

Blijf op de hoogte en volg robin

13 Augustus 2007 | Turkije, Istanbul

De afgelopen weken ben ik samen met Vero op pad geweest in Turkije. We hebben een enorm goede vakantie achter de rug en fantastisch genoten van de Turkse natuur en de beroemde gastvrijheid.

Het enige nadeel was het weer. Het was heel warm, met soms temperaturen van ruim boven de 40 graden. Soms deden we 's middags niets dan lekker rusten in het hotel met de airco aan.

De mooiste plek waar we verbleven was vlak bij Olympus. We zaten in een mooi gebied aan de zee met houten huisjes. Het was een beetje aan de dure kant (wat we vantevoren niet echt wisten) dus we bleven slechts voor een weekend. Het was daar wel veel koeler omdat we midden in het bos zaten en ook aan het water.

Verder hebben we ook Myhre gezien. Daar komt Sinterklaas vandaan. We kwamen daar toevalligerwijs aan en besloten er dan maar om te blijven. Het dorpje was vol met Russische toeristen overigens en alle informatie was er in het Russisch geschreven.

Het gebied waar we rondtrokken (tussen Antalya en Fethiye) is bekend voor zijn historie. Je kan er hele oude steden en amfitheaters bezoeken die nog in goede staat zijn, of half vergaan zijn. Deze zijn vaak meer dan tweeduizend jaar oud. Een van die stadjes (Kekirova) lag in het water bijvoorbeeld, vlak voor de kust.

Reizen was zwaar. We hebben meer dan 1000 kilometer afgelegd, waarvan het grootste deel met de trein die hier spotgoedkoop is. De trein hebben we gebruikt om in de regio te komen en eenmaal daar hebben we gelift, zoals vanouds.

Om te liften in deze extreme omstandigheden moesten we wel vaak vroeg op, rond zeven uur vaak. Maar het ging zo goed dat we vaak al rond 11 uur op onze nieuwe bestemming aankwamen. De rest van de dag deden we dan meestal niets want er moest echt uitgerust worden.

Inmiddels is Vero weer terug in Barcelona en ben ik naar een nieuwe wijk verhuisd. Ik verblijf nu in Kadikoy bij een vriend in het Aziatische deel van de stad. Ik woon nu dus in Azie :)

• 13 Augustus 2007 - 12:39

Pjetr:

Hee von flexenstein,

klinkt te relaxt allemaal. ik ga "gewoon" op zoek naar werk en vraag me af waarom.

Pjetr

• 13 Augustus 2007 - 12:41

IB-groep:

you can run but you can't hide

gaarne zsm contact met ons opnemen.

mvg,

Harry afdeling "dokken ouwe"

• 13 Augustus 2007 - 13:28

Ben:

klinkt goed zo'n vakantie (hoewel t er voor mij veel te warm lijkt)
    dude, ik ga ook maar eens afstuderen! morgen laat ik de scriptie drukken. tijd om er een punt achter te zetten :D
    meer later, nu druk met puntjes op de i zetten (ï). groet,

• 17 Augustus 2007 - 20:00

Ben:

ingeleverd.

• 18 Augustus 2007 - 15:52

Robin:

hey ben, van harte gefeliciteerd!!!

• 18 Augustus 2007 - 19:21

Thuisfront:

Hé Ben, gefeliciteerd met het inleveren van je scriptie!!Waar gaat het onderwerp over?
    groetjes van mij ;)

robin

Van januari 2004 woonde en werkte ik in Barcelona, eerst als vrijwilliger en daarna bij diverse bedrijven. Daarmee begon ook dit 'dagboek'. Drie jaar later besloot ik terug naar Nederland te gaan voor een korte vakantie om van daaruit naar Istanbul te liften, en te zien wat het leven daar los zal maken. Je vindt tegenwoordig ook meer over mij in het engels: http://robino.wordpress.com