lastige tijden
Door: robin
Blijf op de hoogte en volg robin
08 Maart 2005 | Spanje, Madrid
Zeven werkdagen van 12 uur, van zeven uur 's ochtends tot 7 uur 's avonds, en zeven werknachten van 7 uur 's middags tot 7 uur 's ochtends. Dinsdag dus het begin, en ik begin lekker met drie dagen vrij.
Immiddels weet ik ook mijn werkschema voor het jaar dat komt, en dus kan ik ook al met het plannen van vakantie, reizen, bezoek en dergelijke beginnen. Elke maand heb ik in elk geval bijna een volledige week, en verder drie maal vier dagen vrij.
Het werk is erg leerzaam. Ik heb nog nooit een baan met zoveel supervisie gehad. Mijn baas vertelde me zelfs vandaag dat ik nog geen pauze mocht nemen, omdat hij eerst wilde gaan, en vervolgens zat ik nog een uur op me stoel.
En nadat ik vandaag Thuisfront belde om haar te feliciteren met haar nieuwe baan (als het goed is - het laatste nieuws lees je op deze site), installeerde HP een nieuwe systeem waarmee de 'klant' beter kan controleren, hoe snel de 'agent' de telefoon opneemt, hoe lang h/zij aan de telefoon is, en of z/hij wel aanwezig is.
De hele wereld sourched zichzelf uit, en ik weet nu uit eigen ervaring waarom. Het dient maar één doel: kostenreductie. De pshyche die je als ('mede')werker op wordt gedrongen, is dat alles in dienst staat voor de klant, en in dienst van de kostenreductie. En dus ook volledige controle over wat je doet. Het is een volledige brainwash (maar gelukkig hebben we alle verplichte cursussen overgeslagen).
Verder is alles hier in de Infoespai ook erg spannend. Chica is het afgelopen jaar heel goed bezig geweest hierzo om bepaalde zaken bespreekbaar te maken - vooral op emotioneel vlak, en dat is nogal wat in dit land. En nu hebben we haar min of meer een baan gegeven, en kan zij eindelijk de erkenning krijgen, en is er één of andere biologische catalaanse oetlul daar tegen.
(omdat hij een rationele christen is die niet kan praten over zijn emoties en haar als een grote vijand ziet, mede omdat zijn vriendin het veld moest ruimen na een politieke ruzie in een gender/vrouwenwerkgroep).
En daarmee zijn we weer lekker bezig. Vandaag na het werk een heerlijke crisismeeting gehad met de vier participanten in dit project, en volgende week of zo, een uitgebreidere versie ervan met alle participanten en werkers van de Infoespai. Heeerlijke crisis. Politiek met een middelgrote P.
09 Maart 2005 - 19:28
Thuisfront:
Neem je wel op tijd pauze?
verder geen nieuws;)