vuurwerk - Reisverslag uit Madrid, Spanje van robin - WaarBenJij.nu vuurwerk - Reisverslag uit Madrid, Spanje van robin - WaarBenJij.nu

vuurwerk

Door: robin

Blijf op de hoogte en volg robin

23 Juni 2005 | Spanje, Madrid

Morgen Sant Joan dag, dus vannacht vuurwerk. De hele stad zal in lichte laaie staan. Want niet alleen vuurwerk, ook vele openlucht vuurtjes in de talloze pleintjes en stranden maar ook duiveltjes die rondhupsen door de stad met vuur om zich heen. Een groot feest.

En waar zit ik? Ja, op het werk. Lekker achter een f*cking computer. Maar goed. Wellicht dat ik hiervandaan, achter de bergen die rond de stad liggen, nog wel het een en ander kan zien, en zodoende stilletjes meegenieten mag.

En waarschijnlijk dat als ik terugkom, in de trein errrrug veel dronke lui tegen zal komen. Want het feest gaat tot in de ochtend door. De metrostations zullen de hele nacht, vooral die bij de stranden, stamp en stampvol zijn. Hele rijen mensen zullen vannacht stapvoets in en uit de metro bewegen.

Met Saint Joan viert men een onafhankelijkheidsslag uit het verleden. Ik geloof die tegen Frankrijk. Want ook de Fransen hebben Catalonië in het verleden bezet. Of is het een midzomernacht feest, zoals ook wel wordt gezegd. In elk geval is dit het grootste feest van het land. En ik zit 'lekker op me werk...'

robin

Van januari 2004 woonde en werkte ik in Barcelona, eerst als vrijwilliger en daarna bij diverse bedrijven. Daarmee begon ook dit 'dagboek'. Drie jaar later besloot ik terug naar Nederland te gaan voor een korte vakantie om van daaruit naar Istanbul te liften, en te zien wat het leven daar los zal maken. Je vindt tegenwoordig ook meer over mij in het engels: http://robino.wordpress.com