inhaaldag
Door: robin
Blijf op de hoogte en volg robin
12 Februari 2004 | Spanje, Madrid
Gisteren ook bij een vergadering geweest in het Catalaans, een evaluatiemeeting van die conferentie. Ik begreep helaas slechts enkele dingen, maar de belangrijkste onderwerpen werden vertaald voor mij. Het leverde in elk geval veel inspiratie op voor het artikel dat ik moet schrijven. Daarna met die mensen nog in de kroeg geweest en een van die jongens blijkt in dezelfde straat als ik in Amdam gewoon te hebben. Ik boven het trefpunt en hij boven de kapperszaak op dezelfde xpunt.
Thuis doet het internet het overigens niet. Er is iets mis met de modem, blijkt. Vandaag kwam de oud huisgenoot even langs en die heeft even ernaar gekeken, want uiteraard ben ik met de instellingen gaan prutsen zodra de ordanador (computer) het niet meer deed. Maar alles was prima. Zij vermoed dat ofwel de rekening niet is betaal, dan wel dat er een algemene storing is. Vooralsnog kan ik thuis niet werken helaas.
Met de kat gaat het al beter. Ze raakt denk ik al gewend aan het feit dat ze geen melk meer krijgt en miauwt al minder om aandacht. Mijn huisgenote heeft een alternatief voor het matras bedacht en heeft een matje met een heleboel kussens op de verhoging gelegd. Dat is prima voor mij zodra ik mijn nieuwe kamer weer uit moet als O. terug is uit Venezuela.
Met de hond drie hoog gaat het slecht. Hij is de hele dag op het balkon en wordt slechts af en toe uitgelaten. Om van het geblaf af te zijn krijgt ie zelfs een muilkorf om met als gevolg dat ie de ganse dag zit te janken. Hoe vertel je mensen dat ze gvd geen huisdieren moeten nemen als ze in een flat wonen, midden in de stad. Uhm. Speaking of which. Heeft het stel in Den Haag als een nieuwe woning?
De boekingen hier in Barcelona komen nu ook binnen. Er schijnen 3 wijzen te komen vanuit Amdam en Utreg eind mei. Ze willen graag dat ze bij mij thuis kunnen overnachten. Maar ik kan niets beloven. Ik weet niet waar ik rond die tijd woon en vooralsnog heb ik alleen een bevestiging dat ik een hele kleine kamer kan krijgen voor april en mei (voor slechts 80 euro overigens).
Daarnaast heb ik ook post vanuit Nederland gekregen, waarvoor dank. De Ravage heb ik inmiddels afgeleverd bij Camas Deu en ook heb ik een wedstrijd formulier gekregen waarmee ik een weekendje Barcelona kan winnen. Aan de andere kant blijft de burocratie romslomp mij achtervolgen. De verzekering in Barca is nog niet geregeld, er is nog geen geld binnen en de verzekering in Nederland blijft van mijn rekening geld afschrijven terwijl ik ze al meer dan 4 brieven heb gestuurd. Ach ja. Je kan natuurlijk niet altijd geluk hebben :)
Tot slot: ik ben eindelijk mobiel en heb een eigen telefoon hier.
update 23:22: internet doet het thuis weer. :)
13 Februari 2004 - 00:34
Fram:
Nu je er over begint...
Iemand in Utrecht heeft op onze woning gereageerd en stelt een driehoeksruil voor.
Kennissen van haar willen met spoed in Den Haag wonen, zij wil de woning van die kennissen hebben en biedt daarmee haar woning dus aan aan ons.
Leidsche Rhijn, 7de etage, open keuken, woonkamer 40m2 en een balkon waar 2 stoelen, 2 ligstoelen, een tafel en dansruimte is.
Wat denk je, zou het wat zijn? :o))))))
Ik heb heel enthousiast geantwoord natuurlijk, blij als een kind, de bal ligt nu bij die kennissen. Willen zij onze woning, dan zit het er dik in... Riep ze optimistisch.
Daarnaast heb ik vandaag een meneer uit Blaricum over de vloer gehad, die zijn woning aanbiedt, hij woont op de Schouw.
Hij wil nog even over onze woning nadenken en het is de vraag of zijn wbv ons wil hebben (ons inkomen is net iets te laag eigenlijk).
En dan hebben we nog de optie Zeist. Woonkamer 26m2, open keuken(tje) waar wij een beetje moeite mee hebben. We vinden het keukenblok te klein. Het is namelijk een derde van je moeders keukenblok zeg maar.
Maar we houden de optie open voor als de andere twee niet door kunnen gaan.
Duim je voor ons?
En kop op, dat Catalaans heb je sneller onder de knie dan je denkt: het is net wiskunde, als je het eenmaal snapt...!
Kus, Fram :)