drukte
Door: robin
Blijf op de hoogte en volg robin
24 Mei 2004 | Spanje, Madrid
Chica is vanmorgen vroeg om kwart voor zeven vertrokken. Ze moet ongeveer twee uur met de trein naar een natuurgebied ten noorden van de stad Vic. Gisteravond moesten we rond 1 uur -s nachts nog even snel checken hoe laat de trein zou vertrekken. Dus toogden we even naar placa del sol, maar om de een of andere reden deed de wifi het helaas niet. Toen maar ouderwets gebeld, en waarempel, er zijn mensen die de telefoon op dat tijdstip opnemen.
Vanmorgen dus erg vroeg wakker geworden, en na het knuffelen en omdraaien rond tien uur opnieuw wakker gemaakt door mijn huisgenoot die thuis kwam van een pauze voor zijn werk.
Hij werkt als bouwvakker in de buurt. Zijn vriendin / ze lijkt vrij veel op aanstaande schoonzusje / kwam zondag in de middag even langs om haar pyjama op te halen. Het zou uit zijn tussen de twee, maar vanmorgen kwam ik erachter dat er een paar voeten door huis aan het wandelen waren, terwijl de huisgenoot zojuist weer terug ging naar zijn werk.
Het was hetzelfde grietje dus. Ik heb nog wat met haar gepraat tijdens mijn ontbijt en dat was een prima oefening voor mijn examen Spaans die ik zojuist gehad heb. Die ging dus prima. Ik maakte vrij veel fouten in de grammatica en dergelijke, maar het ging er vandaag vooral om je uitspraak en of je je staande kan houden in het Spaans.
Woensdag is de dag van de grammatica en ik heb dus anderhalve dag om datgeen te leren wat ik de laatste 2 maanden heb verslonst/d wegens uiteenlopende redenen.
Dat betekent voor de gasten uit Nederland dat ze woensdag hun eigen weg moeten vinden door de straten van Barcelona. Dat lijkt me wel een uitdaging voor hun: als ze alleen maar op mij zouden moeten vertrouwen... t zou alleen maar saai zijn hier.
Ik heb vandaag alvast drie kaarten voor ze gehaald. Het zijn van die gratis kaarten met een lijst van alle dure winkels in deze stad. De wijk waar ik 1st woonde *poble nou* staat er niet eens op.
Verder heb ik weer een kleine achterstand op de projecten waar ik mee bezig ben, en dus zal ik gewoon elke ochtend online zijn. Het leven hier gaat gewoon door.
Zie hier voor een verslag van Guaka die Barna in maart bezocht had: http://robin.waarbenjij.nu/index.php?intMessageId=7644