Helpdesk zegt u?
Door: robin
Blijf op de hoogte en volg robin
17 Februari 2005 | Spanje, Madrid
"Goedemiddag, spreek ik met Robin?"
"Jawel".
"Mijn naam is Erik. Ik bel namens Sellbytel, en wij hebben van u een CV ontvangen. Ik lees even wat voor"
"..."
"Die is van u?"
"Jawel".
"Mooi, kunt u voor een sollicitatiegesprek langs komen, morgenmiddag? Wij werken voor HP en hebben enkele helpdeskmedewerkers nodig. Wat kunt u nog meer behalve helpdesk?"
U vraagt, wij draaien. Donderdagmiddag nieuwe sollicitatie. Ik had een stuk of 5 bedrijven uit een Engelstalige magazine geselecteerd en hen mijn cv opgestuurd. Krijg plots binnen 2 dagen een telefoontje, of ik morgen al even langs kan komen voor een gesprek.
Het gaat om een baan als helpdeskmedewerker, en hoeveel het betaald en hoeveel ik moet werken is pas morgen bekend. Alhoewel, ik zag dat hij, vriendelijke Erik, mij slechts voor een half uur heeft ingepland.
Een uurtje na het gesprek, zie ik opeens het vriendelijke oude baasje de Infoespai binnen lopen. Ik kruip achter mijn computer, en zie dat hij de publieke computers inspecteerd. Ik zie dat GNU/Linux hem even wat moeilijkheden geeft maar dan weet hij toch de firefox knop te vinden.
Hem maar niet aangesproken. Ik weet nog niet wat ik zal doen, en het is even afwachten wat er morgen en in de loop van de week staat te gebeuren. Vandaag de economische planning met Quelic gemaakt voor de cursussen en het is goed mogelijk om redelijk betaald te krijgen.
Daarnaast kan ik ook commerciele cursussen geven, via die cybercafé en daarmee kan ik in totaal toch redelijk verdienen. Maar goed, als helpdeskmedewerker kan ik in kortere tijd meer geld bijeen krijgen. En uiteindelijk is het misschien toch beter om voor de kortere termijn even voor wat zekerheid te kiezen.
Het merkwaardige is dus dat ik eerst bij HP solliciteerde voor een klantenservicebaan voor het bedrijf Procter&Gambel, en nu bij Sellbytel voor HP. Op een dag zal de wereld zichzelf nog ens uitsourchen.
Anyways, ik ben gelukkig. Want ik heb nu dan eindelijk de oki-netwerkprinter aan de praat gekregen met de nieuwe Linux Ubuntu-systemen.
17 Februari 2005 - 08:13
Peter:
Doe wat goed voelt. Volg bij twijfel je hart, dat klopt altijd :)