onze doden, uw oorlog - Reisverslag uit Madrid, Spanje van robin - WaarBenJij.nu onze doden, uw oorlog - Reisverslag uit Madrid, Spanje van robin - WaarBenJij.nu

onze doden, uw oorlog

Door: robin

Blijf op de hoogte en volg robin

13 Maart 2004 | Spanje, Madrid

Miljoenen mensen zijn vrijdag de straat op gegaan door heel het land in protest tegen de aanslagen van donderdag. In Barcelona waren er donderdag en vrijdag meerdere protesten en gedenkbijeenkomsten voor de slachtoffers.

Een redelijk deel van dit protest richt zich direct op Aznar, de premier, en zijn partij PP. Gisteren tijdens een grote manifestatie werden zelfs wat belangrijke politici van de PP weggejaagd en moesten zij onder politiebescherming de straten velaten.

De PP doet niets dan politiek munt uit de aanslagen te slaan. Ze ontkennen een link met de oorlog in Irak en stellen alleen de ETA verantwoordelijk. Totaal belachelijk, er is nauwelijks een reden om aan te nemen dat de ETA (die nauwelijks meer leeft) dit gedaan heeft.

Toch is alle propaganda gericht op de ETA. Na de aanslagen kwamen er speciale edities van kranten uit, die in hun koppen de ETA direct verantwoordelijk stelden. Aznar zelf doet niets anders en ontwijkt alle vragen die zich richten op Al Quaida.

Officieel zijn de verkiezingscampagnes voor de verkiezingen deze zondag opgeschort, maar de PP doet niets anders dan campagne voeren.

Het komt erop neer dat als iemand dan een link maakt met Irak, de PP de schuldige is. De partij ging ten oorlog met steun van slechts 10 procent van de bevolking. Als er echter een link gemaakt wordt met de ETA en de aanslagen in Madrid, dan is de PP meteen de oplossing en winnen ze zondag stemmen.

De mensen hier laten zich ook niet gek maken. Men weet heel goed dat de partij PP voor een groot deel medeverantwoordelijk is voor de aanslagen, wegens haar deelname aan de oorlog in Irak. Alleen jammer dat de meeste mensen de brainwash van de PP en de media overnemen.

In Barcelona was er vrijdag ook een protest direct tegen de PP en om de link tussen de oorlog en de aanslagen duidelijk te maken aan de mensen. Vandaag gaan protesten door en ook voor de hele komende week zijn er protesten. Zie vorig bericht voor link naar foto's.

robin

Van januari 2004 woonde en werkte ik in Barcelona, eerst als vrijwilliger en daarna bij diverse bedrijven. Daarmee begon ook dit 'dagboek'. Drie jaar later besloot ik terug naar Nederland te gaan voor een korte vakantie om van daaruit naar Istanbul te liften, en te zien wat het leven daar los zal maken. Je vindt tegenwoordig ook meer over mij in het engels: http://robino.wordpress.com