Fietsen - Reisverslag uit Madrid, Spanje van robin - WaarBenJij.nu Fietsen - Reisverslag uit Madrid, Spanje van robin - WaarBenJij.nu

Fietsen

Door: robin

Blijf op de hoogte en volg robin

31 Januari 2004 | Spanje, Madrid

Een mooie blauwe fiets heb ik nu. Hij fietst erg lekker en je gaat er gemakkelijk bergop en bergaf mee. Vandaag heb ik maar eens een lange fietstocht gemaakt langs het strand. Ik dacht Barcelona wel even uit te kunnen fietsen. Niet dus. Dat is vrijwel onmogelijk, of je moet de grote bergen over. Onderweg nog een aantal typische enclaves van oude dorpjes gezien, a la holysloot en zundertdorp.

Ik was net op tijd terug voor een manifesatie van papierloze mensen. Zij strijden voor het recht om in Spanje te blijven en te werken. Met mijn fiets ging ik van achter naar voor tijdens de demonstratie en heb ik een flink aantal foto's genomen. Er waren allerlei mensen die naar mij wezen en ook op de foto wilden. Dat is toch wel anders dan in NL. Zie de link voor de foto's die ik maakte.: http://barcelona.indymedia.org/newswire/display/69197/index.php

Voor de demonstratie werd er verzameld op een groot plein bij de universiteit. Daar ben ik door verschillende mensen aangesproken, en ik moet zeggen dat mijn Spaans erop vooruit gaat. Ook ben ik 2 nederlanders tegengekomen. Een daarvan begon over Jezus te praten. De ander kwam uit Nijmegen en kende mij van toen ik foto's maakte tijdens een streetrave tegen Balkenende. Dat is toch wel leuk. Helaas heb ik geen contactgegevens van haar meegenomen, maar Barcelona is redelijk klein. Dus ik kom haar wel tegen, gelet op het feit dat ze een jaar hier gaat studeren.

• 31 Januari 2004 - 20:34

Fben:

fijn fietsie ro!
    en leuke fotos :)

• 01 Februari 2004 - 17:23

Libby:

Hoi,

Mooie foto's van de demo, zeker die in het donker.
    Volgende keer met Spaanse tekst?

robin

Van januari 2004 woonde en werkte ik in Barcelona, eerst als vrijwilliger en daarna bij diverse bedrijven. Daarmee begon ook dit 'dagboek'. Drie jaar later besloot ik terug naar Nederland te gaan voor een korte vakantie om van daaruit naar Istanbul te liften, en te zien wat het leven daar los zal maken. Je vindt tegenwoordig ook meer over mij in het engels: http://robino.wordpress.com