cursus - Reisverslag uit Madrid, Spanje van robin - WaarBenJij.nu cursus - Reisverslag uit Madrid, Spanje van robin - WaarBenJij.nu

cursus

Door: robin

Blijf op de hoogte en volg robin

08 Maart 2004 | Spanje, Madrid

Ach, ja. Wat moet dat moet, zeg ik maar.

Leuk vind ik het niet. Er zijn acht andere personen, waaronder slechts een van mijn eigen geslacht, die hier zijn voor de cursus nationalistische integratie. Er wordt Spaans geluld, en geen Catalaans, dus begrijp ik het een en ander wel. Maar ik viel wel door de mand toen ik een vraag niet begreep en de sprekende persoon mij aankeek en wachtte op een antwoord.. "uh, yo?"

Ze hebben een heel programma samengesteld van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat. Morgen is een toeristische dag, dus kan ik wel spijbelen en wat dingen doen die echt noodzakelijk zijn (zoals fiets repareren en een aantal e-mails versturen, enz.) Verder krijg ik wel gratis eten deze week. En ik krijg zojuist een gratis metrokaartje voor de hele week in mijn handen gedrukt.

Ik ben de enige uit Barcelona overigens. De anderen zijn uit steden of kleine plaatsjes hier in de buurt. Zij doen projecten zoals opvang voor kinderen. Voor hun is er een hotel geboekt. Maar mijn huis is slechts 10 tot 15 minuten lopen hiervandaan.

Afgelopen weekend veel dingen gedaan. In de ochtend op zaterdag kwam mijn chica terug uit Bilbao en we hebben een enerverend weekend achter de rug. Zij is koppiger dan ik en ook bijdehand. Ze weet lekker tegen mij in te gaan, zoals niemand anders die ik ken. Heb haar gevraagd of ze mee wilt naar NL als ik begin april een weekje kom, maar ik denk dat ik dat jullie niet aan kan doen.

Zondag ben ik onder meer bij een park bij mij in de buurt geweest. Daar spelen ze al vier jaar drums in de middag en avond, terwijl dit officieel niet "mag". (waarom zou je geen muziek in een park mogen maken?)

Een jaar geleden gingen mensen ook spullen als eten daar verkopen en omdat "de buren klaagden", kwam de politie vorige week opeens tussenbeiden en hebben ze iedereen die eten verkocht verwijderd. Nu staat er elke zondag bij elke ingang ongeveer zes tot acht agenten niets te doen. Wel wordt het nu als "consensus" "toegelaten" dat mensen mogen drummen, tot half tien in de avond.

Echt zonde dus dat de politie(k) alles wilt controleren. Toen ik hier 2 weken terug was, zag het park aan als een groot festival. Nu zonder het eten, is een klein beetje van de charme eraf.

• 08 Maart 2004 - 12:43

Peter:

chill dat je een chica hebt !

• 08 Maart 2004 - 14:24

Fram:

Zeg nou moet je eens goed luisteren, Wieke en ik en al die andere voorgangers hebben jullie meest stompzinnige vragen moeten doorstaan dus als jij denkt dat je jouw chica hier tegen kunt beschermen Then you have another thing coming!
    Ben je helemaal betoeterd, je laat haar toch zeker niet in haar uppie achter... Ben je nou een vent of niet :-)

Ik hoop dat je er kunt zijn op zaterdag, vindt niet alleen je moeder leuk maar wij ook! Is toch fijn om je broertjes weer effe te knuffelen :)

• 08 Maart 2004 - 14:24

Fram:

have got dus... pfff

• 08 Maart 2004 - 22:20

Raymond:

samenscholingsverbod. Dat is wat er gaande is. En de plisie wilt het niet.

overigens...
    ken jij de judomaatje nog, Mike? Met 1 bal? Die is BN-er geworden. En een copper. In A'dam. Ik zag hem bij een tv-prog, genaamd Stop! plisie. Net zo stoer als toen.

• 10 Maart 2004 - 00:41

Fben:

yo ga je spaans staatsburgerschap aanvragen ofzo dat je die nationalistiese kursus moet doen?
    haha, je chica is koppiger dan jij! (sorry, moest ik ff om lachen)enne, in april: bring it on!
    6-8 agenten bij elke ingang? beetje politiestaat wel...
    eeej ro, plezier!

robin

Van januari 2004 woonde en werkte ik in Barcelona, eerst als vrijwilliger en daarna bij diverse bedrijven. Daarmee begon ook dit 'dagboek'. Drie jaar later besloot ik terug naar Nederland te gaan voor een korte vakantie om van daaruit naar Istanbul te liften, en te zien wat het leven daar los zal maken. Je vindt tegenwoordig ook meer over mij in het engels: http://robino.wordpress.com