hangsmeris - Reisverslag uit Madrid, Spanje van robin - WaarBenJij.nu hangsmeris - Reisverslag uit Madrid, Spanje van robin - WaarBenJij.nu

hangsmeris

Door: robin

Blijf op de hoogte en volg robin

21 September 2004 | Spanje, Madrid

Dus in Den Haag gaat de politie zelfs tegen de brandweer te keer? Nu is het nog wachten op het moment dat soldaten gaan protesteren en ook het Binnenhof op willen of tot de politie dat wil.

In Barcelona is de politie niet vriendelijk. Er zijn uitzonderingen natuurlijk, maar over het algemeen is het hier vooral 'rechts' dat bij de politie werkt en de orders uitvoert. Je ziet ze stijf van de speed staan tijdens rellen en de knuppels hangen erg los. Elke week is er weer een nieuw voorbeeld, waar ik al een aantal keren over geschreven heb.

Uitzonderingen zijn er altijd. En vaak zijn het agenten die je op de fiets ziet. Zoals vandaag. Er stonden twee hier voor de deur. Ze kwamen niet binnen, werden niet vervelend op het plein door mensen weg te jagen (je mag tegenwoordig niet meer op het plein zitten), maar stonden de hangsmeris uit te hangen.

Tijdens een rustpauze lazen ze een artikel dat op onze deur is geplakt. Een artikel over politiegeweld en hoe de politie enkele weken geleden een ruimte binnenviel om op uiterst gewelddadige wijze een eind te maken aan een feest. Het gebeurde niet in deze wijk en dus waren de agenten daar niet bij aanwezig maar het is toch goed om te weten dat agenten ook kunnen lezen en open staan voor kritiek.

Wat dat betreft is en blijft de agent ook een uitvoerder(ster) van het geweldsmonopolie van de staat. Maar waar gaan we naartoe met deze monopolie? Ik schrok me rot dat in Nederland de staat bestanden wil koppelen binnen privé en publieke sectoren, om data te vergelijken met zogenaamde 'daderprofielen'. Zo zijn wij allemaal potentiële misdadigers, totdat het tegendeel bewezen wordt.

• 22 September 2004 - 08:04

Aisha:

tja, zo is het eigenlijk overal. Overal waar mensen uit de pas dreigen te lopen, hun geest vrij willen maken, dreigen te ontwaken uit de matrix van Mcdonalds en H&M duiken agenten op...It IS a conspiracy.

robin

Van januari 2004 woonde en werkte ik in Barcelona, eerst als vrijwilliger en daarna bij diverse bedrijven. Daarmee begon ook dit 'dagboek'. Drie jaar later besloot ik terug naar Nederland te gaan voor een korte vakantie om van daaruit naar Istanbul te liften, en te zien wat het leven daar los zal maken. Je vindt tegenwoordig ook meer over mij in het engels: http://robino.wordpress.com