vlooienmarkt - Reisverslag uit Madrid, Spanje van robin - WaarBenJij.nu vlooienmarkt - Reisverslag uit Madrid, Spanje van robin - WaarBenJij.nu

vlooienmarkt

Door: robin

Blijf op de hoogte en volg robin

16 Februari 2004 | Spanje, Madrid

Een record: ik stond vandaag rond 9 uur in de ochtend op. Na een ontbijtje, vertrok ik om 11 uur naar de tweedehandsmarkt vlak bij waar ik woon. Dat bleek dus geen Waterlooplein te zijn, zoals gisteren geschreven, maar een vrijmarkt in Barcelona: een groot plein vol kleedjes, schreeuwende marktlui en ontzettend veel mensen.

Het was net een mierenhol, maar helaas vond ik niet wat ik nu zo nodig heb: een nieuw wiel voor de fiets die ik vandaag terug moet geven. Wel vond ik andere 'interessante' dingen die ik maar niet heb gekocht: een atari spelcomputer inclusies 2 joysticks en spelletjes, een crossfiets, moederborden voor een computer, schoenen, kleding, camera's, enz.

Mijn plan is om elke maandag, woensdag en vrijdag in de vroege ochtend ernaar toe te gaan in de hoop iets bruikbaars voor mijn fiets te vinden. Overigens waren er ook sloten te koop, maar ik weet nog niet goed hoe in het Spaans af te dingen. Dus voor de komende woensdag heb ik met mijn huisgenoot afgesproken om haar mee te nemen om voor mij af te dingen.

Wij krijgen steeds meer planten in huis. Mijn huisgenote is bij haar vriendje uit huis vertrokken omdat ze het zat was om alles voor hem en zijn huisgenoot te doen, zoals zijn klerenwassen, elke dag eten koken, het huis schoonmaken, enzovoorts. Nu heeft ze ook de planten daar weggehaald, omdat ze anders dood zullen gaan. Overigens is ze met mij wel ok tevreden, we koken om de beurt en vooralsnog maak ik zelfs meer schoon dan zij.

Ook kan ik regelmatig haar fiets lenen. Dat is wel een uitkomst. Vandaag had ik eerst de oude mountainbike (een gele) gerepareerd, maar toen ik ermee de straat op ging, bleek een van de twee trappers volledig los. Die ga ik morgen in de fietsenrepareerhok waarover ik vorige week al schreef, repareren.

• 17 Februari 2004 - 00:37

Libby:

Jammer dat je geen wiel vond. Kan je dat niet krijgen in dat fietsrepareerhok?

Fijn om te horen dat je een huisman wordt, dat valt me dik van je mee :-))

robin

Van januari 2004 woonde en werkte ik in Barcelona, eerst als vrijwilliger en daarna bij diverse bedrijven. Daarmee begon ook dit 'dagboek'. Drie jaar later besloot ik terug naar Nederland te gaan voor een korte vakantie om van daaruit naar Istanbul te liften, en te zien wat het leven daar los zal maken. Je vindt tegenwoordig ook meer over mij in het engels: http://robino.wordpress.com