rust wedergekeerd
Door: robin
Blijf op de hoogte en volg robin
01 Juni 2004 | Spanje, Madrid
Chica, Peter en ik zijn gister met de trein naar een dorpje aan de Costa Brava geweest. Eén of ander fout toeristeneuvel, waar je zo snel mogelijk weer vandaan wilt. (Maar ze hebben volgende week zondag wel een traditioneel feest gebeuren - dus dat is wellicht wel leuk voor mijn ma die vanaf komend weekend op vakantie hiero komt).
Ik stelde nog voor naar een ander dorpje te gaan omdat de naam ervan mij leuker klonk... Toen we daar langskwamen zag dat dorpje er inderdaad veel leuker uit, en na afloop hoorden we dat dit één van de weinige leuke dorpjes zou zijn.
In dit dorp zijn veel lelijke hotels en foute winkelstraatjes. Bijna niemand spreekt Catalaans en er is een café Amsterdam (met "wij zijn Hollanders" op de gevel). En zelfs de Indiaanse ober sprak Nederlands, tot het heugelijke genot van de drie Leidse wijffies achter ons. Kortom: het dorp werd lelijker naarmate de minuten verstreken.
We hebben ons in een park vermaakt. Een oude man kwamen we enkele malen tegen en hij gaf ons telkens een ander advies waar we naartoe moesten gaan, waarna we hem telkens op die plek weer tegenkwamen.
We vergaten hem een slaapplek te vragen voor Peter, dus die overweegde eerst te slapen in een huis in aanbouw, daarna onder een bootje op het strand en vervolgens stapte hij in de trein naar een ander plaatsje.
Hierbij overigens ons uit de verkeerde trein halend. Eén minuut voordat de laatste trein zou vertrekken, sleurde hij ons eruit en zei hij dat we naar het andere perron moesten.. we zaten in zijn trein en zouden bijna naar een ander toeristies plekje gegaan zijn, was het niet voor zijn oplettendheid opeens.
Rond een uurtje of één susde Peter eindelijk onze bezorgdheid in slaap, maar maakte hij ons wakker met een sms dat hij een goedkoop hostelletje gevonden had en het eng vond om op straat te zwerven.
Over enkele dagen komt hij weer terug, en we hebben dagelijks contact, dus zijn thuisfront Roos hoeft zich geen zorgen te maken, denk ik :) Valle. Ahora, voy a asser cocina.
01 Juni 2004 - 12:57
Fben:
\"Ik stelde nog voor ... leuke dorpjes zou zijn.
\" --> haha fantastiese alinea robin! :))) taaljuweel!
ps: deze layout is stuk aangenamer dan met die stier. -
01 Juni 2004 - 17:28
Roos: