Feestdagen in Baskenland
Door: robin
Blijf op de hoogte en volg robin
29 Augustus 2005 | Spanje, Madrid
De stationskroeg was nog het enige waar muziek vandaan kwam. Een hossende menigte sprong wat het kon. Buiten op straat zo niet nog meer. De muziek was al afgelopen buiten. Maar de menigte was er nog niet minder op geworden. Ik kreeg meteen hoofdpijn, alsof ik de collectieve kater aan het absorberen was van al die dronken jongeren om ons heen. De geur van braaksel steeg op uit enkele hoeken van de straat.
Half negen. We staan bij de deur van het huis, aan de andere kant van de rivier vlak bij het station. Naast ons een grote groep jongens die nog nafeesten. Om de hoek staat een podium van de een of andere baskische jongerenorganisatie, in het portiek ligt een jongen te slapen. Rondom de geur van alcohol, braaksel en weed. Maar iedereen kijkt gelukkig en 'n beetje verwaasd naar ons. Want voor hen moet het ook een beetje raar zijn om zomaar twee zeer nuchtere mensen te zien, met reistassen en zonder drank of weed.
Na zeven nachten lang muziek op straat zijn de zeer ruige baskische feesten van Bilbao bijna afgelopen. Terwijl ik dit schrijf is er buiten nog een beetje muziek, erg hard en ons siëstaatje verstorend. Vanavond gaan ze de feestpop verbranden en dan is het afgelopen. Daarna gaan we maar lekker rustig naar het nabijgelegen dorp vlak bij de kust. Woensdagnacht weer terug... Donderdagochtend presentatie van mijn nieuwe werk.
ps. zondagmiddag geschreven
31 Augustus 2005 - 15:41
Thuisfront:
Veel succes met de presentatie van je nieuwe werk. Het is hier zonnig er warm weer, voolopig. -
01 September 2005 - 20:53
;):