taal/huisproblemen - Reisverslag uit Madrid, Spanje van robin - WaarBenJij.nu taal/huisproblemen - Reisverslag uit Madrid, Spanje van robin - WaarBenJij.nu

taal/huisproblemen

Door: robin

Blijf op de hoogte en volg robin

19 Mei 2004 | Spanje, Madrid

Onze huisgenoot komt uit Ecuador en spreekt Castilliaans (Spaans), maar hij heeft een andere tongval en werkwoordvervoegingen. Toch kan ik tegenwoordig een aardig woordje Spaans meepraten. Het blijft een laag chitchat-nivo, maar het lukt steeds beter.

Problemen blijven er altijd bestaan. Zo ging ik vanmorgen naar de Catalaanse bank om wat geld van mijn rekening op te nemen (ik moet zodirect een deel van mijn huur voor de kamer die ik voor het bezoek aanhoud nog betalen) en opeens kreeg ik 200 honderd pleuro in mijn handen in plaats van de gevraagde honderd. Helaas sprak mijn rekeningboekje dezelfde taal als de beambte.

Onze huisgenoot zegt waarschijnlijk niet lang in ons huis te blijven. Zijn bed ging de andere dag kapot en de huisbaas heeft geen zin om direct voor hem een nieuwe te kopen (het is hier normaal dat de huisbazen voor de meubels zorgen, ook als je bijvoorbeeld een heel huis huurt soms).

Nu zit de jongen erover te denken iets anders te zoeken. Zijn borg heeft hij ook nog niet betaald.

Wij wel. Maar daar hebben we (vooral chica) nu een klein beetje spijt van. De huisbaas blijkt opeens (hij weet nog niet dat we het geld op zijn rekening gestort hebben btw) minder geneigd te zijn de laatste dingen in het huis op te knappen.

Zo heeft hij de muurkast aan de muur in onze kamer en de brede plank nog niet verplaatst en heeft hij ook de hanger voor onze kleding nog niet gemonteerd. Gisteravond sms-de hij terug dat "robin dit zou doen". Ik weet niet eens hoe ik een boor vasthoudt..

Toen we hier overleg aan het voeren waren gisteravond laat, kwam Manuel de huisbaas opeens thuis. Hij zei (bijna) nooit thuis te zijn, maar daar hebben we nog weinig van gezien sinds we er ook wonen. Maar zien deden we hem niet. Hij ging meteen zijn kamer in en venmorgen vroeg was hij alweer weg.

Voor aankomende vrijdag willen we echter de zaak geregeld hebben, omdat we anders nog steeds onze kleding en onze spullen kunnen opruimen. We moeten de druk op de man dus iets gaan opvoeren.

Los hiervan voel ik me wel steeds meer thuis. Gisteravond/nacht tot drie uur heb ik in de grote woonkamer aan een artikel gewerkt (met de laptop van chica) en als je dan zo op de bank zit, met wat muesli en yoghurt, en een appel en een groot glas water.. met de voeten op tafel en de laptop op schoot.. dan ga je je eindelijk een beetje thuis voelen waar je woont. Eindelijk een beetje normale plek waar ik gewoon me ding kan doen...

• 19 Mei 2004 - 11:58

Guido:

"Ik weet niet eens hoe ik een boor vasthoudt..."

Toch leuk, in Spanje leren boren? :)

• 19 Mei 2004 - 15:48

Fben:

ej robin,
    gefeliciteerd met je nieuwe thuisj!
    zelf eindelijk weer n werkende computer, zat 2 weken zonder. en wat zie ik? pijnlijk felle kleuren hier? haha, nou geluk en de groetjes aan je chica!

• 20 Mei 2004 - 15:45

Fram:

Die boor... HA, vast een familieding hmm! Uit voorzorg heb ik een vriend de gaten maar vast laten boren want getuige de tien gaten in onze oude woning (daar moest er eentje maar het ging dus negen keer mis) vond ik het niet het meest slimme om Ray dit te laten opknappen.
    Hij keek me heel zielig aan 'dat had ik best gekund hoor!' toen ik hem trots alle gaten in de nieuwe woning liet zien.
    "Kijk schat, in een keer goed gegaan!" :-)))

We zijn druk joh... De woonkamer is nu geverfd en ik zal binnenkort wat foto's op de site gooien. Je leest wel regelmatig geloof ik heh :-)
    Alleen de slaapkamer moet nog gedaan en dan zijn we klaar om alles over te gooien.
    Morgen vertrekken we voor twee daagjes naar.... (nee Ray jij leest hier ook dus ik zeg het niet)... om even bij te komen en zondag keren wij huiswaarts.
    De zaterdag daarop gaan we over. Sebas komt ook helpen, is't geen lieverd, zijn we echt superblij mee!
    Mocht je weer een uitstapje maken naar hier, dan kom je wel even aan hoor! :)

• 20 Mei 2004 - 16:01

Thuisfront:

de tak waar je uitstamt, is meer een denk-stam.
    Heb al zoveel gaten in huis;) ik laat het tegenwoordig ook aan een vakman over.
    Fijn dat je het gevoel hebt dat je thuis bent, binnenkort kom ik daar even van proeven.
    By de way.......appeltjes van orange.
    Zaterdag bak ik appeltaart.
    Neem misschien wel een taart mee als ik in Barca kom.
    liefs van de thuisbasis